Menu Zamknij

KUCHARZ

KUCHARZ

KURS  KWALIFIKACYJNY W ZAWODZIE   KUCHARZ

  • Jedynym warunkiem przyjęcia na kurs jest ukończone 18 lat, nieważne jakie masz dotychczasowe wykształcenie!
  • Można jednocześnie uczęszczać do Liceum Ogólnokształcącego dla Dorosłych i uzyskać wykształcenie średnie jak również  tytuł technika.
  • Czas trwania kursu:1 rok / 2 semestry
  • System zajęć: weekendowy – zajęcia co dwa tygodnie w piątki i soboty

Ukończenie kursu umożliwia przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie fryzjer, przeprowadzanego przez Okręgową Komisję Egzaminacyjną.

  • -opłata miesięczna 200 złotych

Kwalifikacja: HGT.02 Przygotowanie i wydanie dań
 

Czego uczysz się na zajęciach?

  • organizowania działalności gastronomicznej,
  • klasyfikowania żywność w zależności od trwałości, pochodzenia, wartości odżywczej i przydatności kulinarnej
  • rozróżniania urządzeń stanowiących wyposażenie pomieszczeń magazynowych
  • stosowania receptur gastronomicznych
  • rozróżniania metod i technik sporządzania potraw i napojów
  • dobierania surowców do sporządzania potraw i napojów

Możliwości zawodowe

  • absolwent kursu kształcącego w zawodzie kucharz może podejmować pracę w zakładach gastronomicznych.

Kontynuując korzystanie z witryny, zgadzasz się na stosowanie plików cookie. więcej informacji

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.

Zamknij