Menu Zamknij

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Szkoła branżowa II stopnia jest ofertą dla absolwentów:
– kończących branżową szkołę I stopnia w 2021r. w zawodzie kucharz.

HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Nauka trwa 2 lata.

Podbudowa: szkoła branżowa I stopnia.

Słuchacze otrzymują państwowe świadectwo i dyplom  oraz świadectwo dojrzałości.

Uzyskany zawód: Technik żywienia i usług gastronomicznych.

– opłata miesięczna 100 złotych

Czego uczysz się na zajęciach?

  • oceniania jakości żywności,
  • planowania żywienia z uwzględnieniem alternatywnego sposobu żywienia,
  • organizowania żywienia w produkcji gastronomicznej,
  • wykonywania usług gastronomicznych,
  • ekspedycji potraw i napojów.
  • obsługi kelnerskiej
  • układania i oceny jadłospisów,
  • organizacji imprez okolicznościowych i usług cateringowych,
  • stosowania technik nakrywania stołu.

Możliwości zawodowe

  • restauracje, kawiarnie i bary szybkiej obsługi,
  • zakłady gastronomiczne,
  • pensjonaty, domy wczasowe,
  • stołówki szkolne, szpitalne i sanatoryjne,
  • firmy cateringowych,
  • zakłady produkcji produktów i półproduktów spożywczych,
  • własna działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych.

Kontynuując korzystanie z witryny, zgadzasz się na stosowanie plików cookie. więcej informacji

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.

Zamknij